Tanulás otthonról- webináriumon keresztül

A Népszabadságban is megjelent nemrég ez a cikk, amiben az otthonról tanulás egyik forradalmian új eszközét mutatom be. Elementáris motiváltsággal- ahogy irja egy kolléga- lehet csak otthonról tanulni, vagy vannak más, kevésbé terhelő módszerek is?

Mit gondolnak a blog olvasói ezekről a gondolatokról?

“Emlékeznek még Öveges professzor iskolatévé-beli előadásaira? Ha a kísérletek nem is mindegyike, de az élmény biztosan megmaradt, Minden bizonnyal hasonlóan elfogadható lesz az a több internetalapú, távoktatásos újítás, amit a minapi Edukreatíve-learning konferencián is bemutattak.

A webinárium kifejezést azokra az online összejövetelekre alkalmazzák, amikor az internet segítségével különböző helyszíneken lévő emberek egy közös előadáson vesznek részt, és aktívan hozzászólnak, kérdeznek, akár élő, webkamerás képpel és hanggal. Mindezt stílusosan azon a webináriumon lehetett megtudni, amit azt Edukreatív konferenciához állított össze a fejlesztő cég – ismertette Laczkó János, az Infotéka Kft. ügyvezető igazgatója.

Az élénkülő piaci keresletre pár éve felfigyelve már Magyarországon, magyar nyelven is léteznek erre kifejlesztett, felhasználóbarát webinárium-megoldások. Egy oktatási intézménynek, vállalkozásnak vagy akár civil szervezetnek is fontos lehet, hogy ne kelljen a részvevőknek utazniuk, időpontokat egyeztetniük.

Reklámok

Tanulás otthonról- webináriumon keresztül” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s